Spät na zoznam článkov

Jarná očista organizmu

Jar je úžasný čas na získanie novej energie a napojenie sa na samých seba a prírodu navôkol.

Jarná očista organizmu

Jar je jedno z najkrajších ročných období. Všetko ožíva a tak nádherne vonia, všetko sa čistí a získava novú silu. Toto obdobie býva až čarovné.

Nakoľko sa pozastavíte a užívate si príchod jarných dní? Veľa krát žijeme veľmi rýchlo a rozkvitnuré kvety, kríky či stromy nám mnoho krát unikajú. A pritom by to bol tak úžasný čas na získanie novej energie a napojenie sa na samých seba a prírodu navôkol. 

Jar je aj obdobie poriadkov. Po zime vypratávame nepotrebné veci, upratujeme domy a umývame okná. Staráme sa o rodiny a počas sviatkov navštevujeme aj tie vzdialenejšie. Kedy si však nájdeme čas na seba? Užiť si toto obdobie, zastať a vychutnať si jarné lúče a započúvať sa do spevu vtákov či isť trochu hlbšie a upratať si aj u seba samých. Kedy vypraceme z nášho organizmu všetko čo tam nepatrí? Jar je na to ideálne obdobie. 

Na začiatok si môžete jednoducho odtrhnúť zo záhrady či prírody navôkol mladé vrcholky žihľavy a užiť si silné účinky tejto liečivej byliny v podobe čaju. Je totiž plný antioxidantov a liečivých bylín.

Veľmi rady s vami najbližšie pozdieľame tipy na očistu organizmu, ktoré pomáhajú nám. Máte aj vy tie svoje?

Prečítať viac si môžete už v druhom článku najbližšiu nedeľu.