Spät na zoznam článkov

Pohánka, ktorá vás zahreje a výživí

Pseudoobilnina, ktorá pomôže posilniť imunitu, znižuje cholesterol, ale aj vašu váhu. Poteší bezlepkáčov, ale aj športovcov pre svoj vysoký obsah bielkovín. Nechajte sa zlákať aj vy.

Pohánka, ktorá vás zahreje a výživí

Pohánka je druhou pseudoobilninou, ktorú by sme rady vyzdvihli, hneď po drobnej quinoi a tak začlenili viac do vášho jedálnička. Pre jej vysoký obsah dôležitých bielkovín a množstvo účinných látok vám pravidelná konzumácia obohatí váš jedálniček a posilní organizmus. Jednou z dôležitých zložiek, ktoré obsahuje, je aj rutín, ktorý pomáha vstrebávať vitamín C a posilňuje cievny systém. Vitamín E priaznivo pôsobí na vašu imunitu a je účinným antioxidantom. Pohánka podľa tradičnej čínskej medicíny zahrieva a tak je vynikajúcou potravinou práve pre toto ročné obdobie. 

 

My na ňu nedáme dopustiť a veríme, že aj vy ste si ju časom obľúbili a nechali sa zlákať jej účinkami a vynikajúcou netradičnou chuťou. 

 

Takže bezlepkáči tešte sa, túto potravinu totiž používame v mnohých jedlách. Nájdete ju ako prílohu, v sladkých musli či kašiach, burgroch, ale využívame aj pohánkovú múku v haluškách, žemličkách či knedličkách. A ktovie kde všade vám ju ešte poskrývame a tak nenápadne doprajeme aj vám už hore spomínané benefity. 

 

A ako ju zaraďujete do jedál vy?