Spät na zoznam článkov

Zahriatie pri čaji

Pitný režim ako jeden z nástrojov na posilnenie imunity, ale aj pracovných či priateľských vzťahov

Zahriatie pri čaji

Keď môj pitný režim začínam ráno šálkou teplej vody na naštartovanie trávenia, viem, že o seba dbám už od rána.

V Bistre Sunshine si vychutnávame aj bylinky, ktoré sme si vypestovali a nasušili. Ráno je príprava takéhoto nálevu jedna z prvých činností, ktorú robíme, aby sme potešili jedna druhú. Čistý bylinkový čaj z mäty, medovky, šalvie či dokonca zlatobyľu, ktorý nám svojou nádhernou farbou prežiari deň, je naša denno-denná rutina či rituál. A keď príde na chuť niečo sladšie, uvaríme si  Bistro Sunshine Mojito z mätových lístkov, citrónu a medu. Už si len nájsť čas si takúto dobrotu vychutnať v našom príjemnom pracovnom zhone.

A na čo prevažne pôsobia bylinky, ktoré si v bistre zalievame?
Zlatobyľ obyčajný pôsobí na močovú sústavu, ale aj zlepšuje kondíciu kĺbov a kostí, Materina dúška je protizápalová a podporuje našu imunitu, medovka je silne protivírusová a antibakteriálna a mäta pomáha pri únave, podporuje trávenie, ale hlavne úžasne spája kolektív. Tak nech žijú bylinky, ich účinky a milé konverzácie s priateľmi pri ich pití.

Doprajte si aj vy takýto bylinkový zážitok s vašimi kolegami a užívajte si benefity byliniek a to úžasné zahriatie v toto ročné obdobie. 

A aké bylinky máte nasušené vy?