Spät na zoznam článkov

Zdravie v sezamových semienkach

Zlepšujú trávenie vďaka vysokému obsahu vlákniny, majú priaznivý vplyv na kosti, ale pomáhajú aj srdcu či cievam.

Zdravie v sezamových semienkach

Veľa krát nenápadný, ale chuťovo výrazný a zdravie podporujúci sezam pochádza z rastliny, ktorú nazývame Sezam indický. Podľa čínskej medicíny sezamové semená najviac pôsobia na obličky, pečeň, slezinu a pľúca. Zlepšujú trávenie vďaka vysokému obsahu vlákniny, majú priaznivý vplyv na kosti, ale pomáhajú aj srdcu či cievam. Ich obsah vitamínov a minerálov je obdivuhodný a tak podporia aj vašu imunitu či zdravú pokožku a vlasy.

Zdá sa, že pravidelnou konzumáciou sezamu dokážete svojmu telu dodať prospešné látky ale aj podporiť telo v detoxikácii, preto siahnite po tom najlepšom zdroji.

V Bistre Sunshine vám pridávame sezam do jedál v rôznej forme. Sezamový olej, tahini sezamová pasta či najzdravšia forma nelúpaný sezam a čierny sezam sú využívané denno denne, aby sme vám zaručili správnu výživu a podporili vás na ceste za zdravým.

A tip Bistra Sunshine?

Vyrobte si vlastné Gomasio a tak si zaručte príjem výživných látok do každého jedla.

Rozomelte na mlynčeku alebo v mažiari na sucho opražené sezamové semienko a pridajte kvalitnú morskú či himalájsku soľ v pomere 1:16 (soľ a semienko) a dovoľte si prijímať do svojho tela len to najlepšie. Ochuťte si tak šaláty, ryžu či iné prlohy a dodajte jedlu šmrnc. My to tak pre vás robíme ❤️