Spät na zoznam článkov

Óda na kapustnicu

...ako neodmysliteľná súčasť našich stolov v zimnom období.

Óda na kapustnicu

Kyslá kapusta je v zimnom období neodmysliteľnou súčasťou našich jedál. Či už si vyrábame vlastnú alebo máme kupenskú, jedlá z nej sú úžasne zdravé a chutné. Proces fermentácie totiž dodáva zelenine ako je kapusta jedinečné výživné látky, ale aj živé probiotiká a tráviace enzýmy, vďaka ktorým sú bielkoviny, tuky aj škroby prijaté zo stravy lepšie rozložiteľné. 

A zatiaľ kde by inde hovorili o jedinečnosti kyslej kapusty, my počúvame už od začiatku roka samé ódy na našu úžasnú vianočnú kapustnicu. Podarila sa však? Úžasne dochutená, jemne korenistá, hustá a veľmi zdravá. Samé sme vždy nadšené, keď máme už navarené a sadáme si spoločne v Bistre Sunshine s kolegyňami ku stolu a užívame si spoločne strávené chvíle pri vianočnej kapustnici. Sú to také naše malé Vianoce s ľuďmi, ktorých máme tak rady a s ktorými zdieľame veľa krát aj tie náročné chvíle počas príprav. 

Kapustnica je na vianočnom stole v našom regióne pre mnohých dôležitou súčasťou a sme vďačné, že ste si mnohí vybrali práve tú našu. 

A tak aj tretí týždeň po Vianociach stále počúvame o jej čarovnej korenistej chuti a máme pocit, že tie Vianoce vlastne ani neskončili. Vďaka vám a aj vďaka nášmu Bistru Sunshine.

Ďakujeme

 

PS: prehovorili ste nás na kapustovú polievku aj tento týždeň, tak nech chutí aspoň tak ako na Vianoce. Aj keď táto je trošku iná, ale rovnako jedinečná. Mňam. Nech žije kyslá kapusta a jedlá z nej:)